3 Mayıs 2010 Pazartesi

Saçlarımıza uygun tarağı seçebilmek için,saçımızın dokusundan emin olmamız gerekiyor.

Saç tipleri biliyorsunuz,düz,dalgalı,hafif kıvırcık çok kıvırcık gibi değişik versiyonlara sahiptir.Saç dalgası arttıkça tarağın dişleri genişlemelidir.

Yani çok kıvırcık saçlarınız varsa geniş dişli tarak kullanmalısınız.

Eğer saçlarınız dümdüzse ince dişli bir tarakla saçlarınızı tarayabilirsiniz.

Bu mantıktan yola çıkarak saçınızın dalgasına göre bir tarak kullanabilirsiniz.Taraklar birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

Bunların özellikle alışımları çok önemlidir.Bazıları antistatiktir bazıları plastiktir.Antistatik tarak çok önemlidir.

Çünkü statik taraklarda taradığınızda çok ciddi biçimde elektriklenme ortaya çıkabilir.Ve saçlarınız her şekilde tüylenme adı verdiğimiz görüntüylen yüzyüze kalabilir.O yüzden antistatik tarak kullanılmalıdır.

Bunu anlamanız için,herşeyden önce üzerinde yazar.Çok özel bir taraktır hem de bunların kendilerine has mat bir görüntüleri vardır.

Aynı zamanda tarakların içerisinde metal alaşım bulunan çok kaliteli olanlarıda bulunmaktadır.Bazı taraklarda kemikten yapılmıştır.

Onlarda çok ciddi antistatik özelliğe sahiptir.Çok rahat taramaya yardımcı olur.Bir de fil dişi taraklardan yapılmış olanlar vardır.

Bu taraklar da gerçekten en kaliteli tarak sıfatındadır.Bu taraklarla tararsanız saçlardaki elektriklenmeyi alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder