23 Mayıs 2010 Pazar

türkKahvenin taze olması çok önemlidir.Kahveyi taze kavrulmuş,hemen çektirerek almnız gerekir.

Kahvenin iyi kavrulmuş olmasını nasıl anlayabiliriz?

Kahve az kavrulursa ,rengi açık ve pişmemiş olduğu için tadı iyi olmaz;aynı şekilde çok kavrulduğu zamanda rengi çok koyu,acımsı bir tadı olur.

En karar olan tam kahverengi olmasıdır.Marketler de ,bakkallarda satılan paket kahveler,raflarda çok beklediği için bayatlamış olması dolayısıyla tavsiye etmiyoruz.


Kahve Telvesi

Kahve tiryakileri genelde bol telveli olmasını tercih etmektedirler.Az telveli yapılan kahveler de, genellikle dolu dolu kahve tadı hissedilmeyeceği için tercih edilmemektedir.

Bol telveli kahve yapmak için ,kahvesini tam ölçüsünde koymalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder