30 Temmuz 2010 Cuma

meder şaraplarının kendine has içki özellikleri Porkekiz'in Madeira adasında üretilen bu şarabın diğer şarap türlerinden farkı fermantasyon sırasında olmaktadır.


Şarap fermantasyonu yapılırken üzümden elde edilen alkol eklenerek mayalanma süreci sonlandırılır.


Elde edilen karışım 50 C derece sıcaklıktaki depolarda bekletilir.


Bu depoların sıcaklığı 3 ay boyunca belirli periyotlarda düşürülerek elde edilen şarapa "Madeira Şarabı" adı verilir.


Modeira Şarabına kendine özgü tadı veren özelliği 50 C derecede bekletilirken oluşur.

Dünyanın en çok talep gören şaraplarından biridir. Madeire Adası geçimini şarap üretiminden sağlamaktadır....

Modeira Şaraplarının Çeşitleri :

Serical = En Sert Madeira Şarabı çeşididir.Soğuk ve küçük şarap kadehlerinde içilmesi tavsiye edilir.

Vardelho = Orta

Bual = Hafif - Yemek Sonrası

Malmsey = Hafif-Yemek Öncesi-Sonrası

0 yorum:

Yorum Gönder