1 Mart 2011 Salı

Mario Puzo'nun aynı adlı romanından 1972 yılında beyaz perdeye aktarılan ve vizyona girdiği günde bugüne 38 yıl geçmesine rağmen hala daha izlenen ve beğenilen bir sinema filmidir.

Dünyanın en çok bilinen, en çok izlenen kült filmleri arasındadır.Al Pacino ve Marlon Brando'nun başrollerinde oynadığı ve toplam 3 filmi yapılmış bir başyapıttır.

Baba serisi en iyi uyarlama senaryosu,en iyi erkek oyuncu(Marlon Brando) ve en iyi film dalında olmak üzere 3 adet oscar ödülü kazanmıştır.Bunlara ek olarak 5 adet de emmy ödülü bulunmaktadır.

Birçoklarına göre yapılmış en iyi filmdir.Bana göre de....

2. Dünya savaşının bitimiyle birlikte Amerika'nın yaşadığı bunalım döneminde güçlenen italyan asıll Carleone ailesinin New York'da yaşadıklarının anlatıldığı bir mafya filmidir.

Carleone ailesi ile birlikte New York'da 4 tane daha mafya ailesi vardır.Bu mafya aileleri arasında çıkan çatışmalar büyük bir ilgi görmüştür filmin gerçekçi anlatımıyla....

Filmlerin afişlerini tıklayak istediğiniz filme ulaşabilirsiniz.Kalite açısından Firefox ve Google Chrome'u tavsiye ediyoruz...

Baba - Godfather Serisi

Baba 1 - The Godfather 1

baba 1 sinema filmi
Baba 2 - Godfather 2
baba 2 sinema filmi
Baba 3 - Godfather 3
baba 3 sinema filmi

0 yorum:

Yorum Gönder