28 Mayıs 2013 Salı

Kemal Sunal 1944 yılında dünyaya gelmiştir.lise öğrenimini Vefa Lisesinde tamamlamış olan Kemal Sunal askerliğini 1964 yılında İstanbul Sarıyer Kalender Orduevi de tamamlamıştır. Kemal Sunal'ın Sanat hayatı,"Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başlamıştır.

1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev alan Kemal Sunal 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Tatlı Dillim filmiyle sinemayla tanışmıştır.bundan sonrası çorap söküğü gibi gelmiş ve arka arkaya filmler çevirmiştir.

Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı karakterlerle Türk insanı için unutulmaz bir insan olarak hafızalarda yerini almıştır. Türkiye'de insanlar arasında Kemal sunal'ın ayrı bir yeri vardır. Çevirdiği birçok film günümüzde bile reyting almaktadır. Kemal Sunal Filmleri ne zaman televizyonlarda gösterilse günümüzde çevrilen yüksek maliyetli dizileri ve filmleri reyting sıralamasında geçmektedir.

1977'de Antalya Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.Çevirdiği birçok film televizyonlarda gösterilmesine rağmen Türkiye'deki telif hakları kanunun yetersizliğinden dolayı herhangi bir kazancı olmamıştır. Sanat hayatı boyunca toplam 82 filmde rol almıştır.

Canlandırdığı karakterler ve oyunculupu ile birçok genç oyuncu adayına ilham vermiştir. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.Kemal Sunal'ın ölümü birçok insanı derinden yaralamış ve filmlerine olan ilgiyi arttırmıştır.
 
http://www.kemalsunal-filmler.blogspot.com/2010/02/kemal-sunalin-hayati.html ALINTIDIR.

0 yorum:

Yorum Gönder