28 Haziran 2013 Cuma

Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olduğu için pek çok balık türünü yılın birçok zamanı satın alabiliriz.

Her balığın belirli bir dönemi bulunmaktadır bu dönemlerde çok lezzetli olmaktadırlar.

Palamut,çinekop,hamsi,lüfer,levrek,uskumru olmak üzere birçok balık türü tezgahlarda satılmaktadır.

Bu balık türlerinin en lezzetli olduğu dönemleri konunun devamında bulabilirsiniz.

Palamut ;

Eylül ve Kasım ayları arasında tüketilen bu balığın en lezzetli dönemi kasım ayının başlarıdır.

Çinekop

Aralık ayında en lezzetli dönemidir.Bu ayda yağlanır ve tam ızgaralık olur.

Lüfer:

bu balık türünün nesli tükenmeye başlamıştır ; Aralık ayında yiyebileceğiniz bir balık türüdür.

Kalkan;

Ocak ve Mayıs ayları arasında yiyebileceğiniz bu balık türünün en lezzetli olduğu ay nisandır.

Hamsi ;

Marmara ve Karadenizde tutulan hamsi kasım ayında en olgun ve lezzetli dönemini yaşar

Uskumru;

Nesli tükenmekte olan bu balık türünü ithal etmeye başladık bu nedenle de eski lezzetinden uzak bir balık türüdür.Yalnız Çanakkale kıyılarında bulunur.

Sardalya ;

Yazın yenen bir balık türüdür en lezzetli ayı haziran ayının ilk iki haftasıdır.

Çupra-Levrek ;

Yılın her dönemi yenebilecek balık türüdür.

http://piranalar.blogspot.com/2013/06/hangi-balik-hangi-ayda-yenir.html

0 yorum:

Yorum Gönder