3 Temmuz 2013 Çarşamba

Akdeniz mutfağı ülkemizğin en geniş yemeklerinin ve farklı lezzetlerinin yapıldığı bir mutfaktır.

Özellikle deniz yemeklerinin çok lezzetli olduğu Akdeniz Mutfağının kendine has özellikleri vardır.


Bu özelliklerden biri de birçok yemeğin fırında yapılması ve çok hafif olmasıdır.

Konunun devamında Akdeniz Mutfağı Usulü Fırında Balık tarifi var.

Malzemeler
  • Kalkan ya da Levrek
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, biraz da serpiştirmek için
  • 2 adet soğan, ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş
  • 2 diş sarmısak, çok ince doğranmış
  • 675 g kalın, derileri sıyrılmış balık filetoları, kalkan veya levrek gibi
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet taze kekik dalı
  • 3 adet domates, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı sek beyaz şarap
  • Yarım tatlı kaşığı safran teli, 4 yemek kaşığı kaynar suda demlenmiş
  • Tuz ve çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
  • Patatesler tuzlu kaynar suda 15 dakika HAŞLANIR.Haşlandıktan sonra soyup ince olacak şekilde dilimleyin.
  • Yemeği pişireceğiniz fırının derecesi 180 derece getirin.
  • Ocakta soğanları kavurun ; kavrulduktan sonra sarmısakları ekleyin ; birkaç dakika birlikte kavurun.
  • 8 bardak / 2 lt derinliğinde, ısıya dayanıklı bir tabağa, patates dilimlerinin yarısını yayıp üzerlerini sarmısak ve soğanların yarısı ile kaplayın. Tuz, biber serpin.
  • Sebzelerin üzerine balık filetolarını yerleştirip otları aralarına yerleştirin. Domates dilimlerini, kalan soğanları ve patatesleri üstüne ekleyin.
  • Portakal suyunu, beyaz şarabı ve safran suyunu üzerine döküp tuz, biber serptikten sonra biraz zeytinyağını üzerinde gezdirin. Tabağın üzerini kapamadan, 30 dakika boyunca patatesler yumuşayıp balık pişene kadar fırınlayın. Defneyaprağını ve kekik dalını atarak hemen servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder