4 Temmuz 2013 Perşembe


Bademli Alabalık balık yemekleri arasında bilinen bir lezzettir.Oldukça kolay hazırlanabilen ve maliyeti de çok düşük olan bu yemeği denemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz.

Malzemeler ;
  • 2 adet temizlenmiş-ayıklanmış alabalık 
  • 50 gram un 
  • 60 gram tereyağı 
  • 30 gram dövülmüş-ufalanmış badem
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • Tuz ve karabiber 

Bademli Alabalık Yapılışı: 

1- Alabalıkları suda çalkalayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Unu geniş bir plastik poşete koyun, tuz, biber serpin ve içine alabalıkları teker teker ilave edip sallayarak karışıma bulayın. Balıkların üzerinde kalan fazla unu silkin ve kalan unu atın.

 2- Geniş bir kızartma tavasında tereyağının yarısını orta ateşte eritin. Köpürmeye başladığında alabalıkları ilave edip her yüzünü 6-7 dakika boyunca koyu altın sarısı bir ton alıp balığın kemiklerinin üzerindeki etler donuklaşıncaya kadar pişirin. Ardından balıkları birer ısıtılmış servis tabağına alarak sıcak saklayın.

 3- Kalan tereyağını tavaya ekleyip bademleri hafifçe kahverengileşene kadar kavurun. Şarabı ilave edip kaynama noktasına getirin. 1 dakika boyunca sürekli karıştırarak hafifçe şurupsu bir kıvama gelene kadar kaynatın, ardından balıkların üzerine kaşıkla ilave ederek hemen servis edin.

http://piranalar.blogspot.com/2013/07/bademli-alabalik-nasil-yapilir.html KAYNAK:

0 yorum:

Yorum Gönder