27 Temmuz 2013 Cumartesi

Hamsili Börek Malzemeler;
  • 40-45 adet börek için
  • 1 bardak çok amaçlı un
  • Yarım bardak bardak soğutulmuş tereyağı
  • 1 bardak ince rendelenmiş cheddar peyniri
  • 50 gram yağda konserve edilmiş, suyu süzülmüş ve gelişigüzel doğranmış hamsi filetosu
  • 50 gram çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • Yarım bardak tatlı kaşığı arnavutbiberi
  • Deniz tuzu
  
Hamsili Börek Nasıl Yapılır;

Un, tereyağı, peynir, hamsiler, zeytinler ve arnavut biberini mutfak robotuna alıp sert bir hamur oluşana kadar çekin.

Hamuru streç filmle gevşek bir şekilde sararak buzdolabında 20 dakika soğutun.Fırını önceden 200°C’ye ayarlayın.

Hamuru streç filmden çıkarıp hafifçe unlu bir yüzeyde biraz yoğurun ve ince bir tabaka halinde açın.

Hamuru 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesip her şeridi üçgenler oluşturmak üzere farklı yönlerde çapraz olarak kesin.

Börekleri fırın tepsisine aktarıp altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın. Soğumaya bırakın. Servis etmeden önce böreklere bolca deniz tuzu serpin.

KAYNAK: http://piranalar.blogspot.com/2013/07/hamsili-borek-nasil-yapilir.html

0 yorum:

Yorum Gönder