4 Eylül 2013 Çarşamba

8 adet küçük domates, 1 kutu ton balığı konservesi,3 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir, 2 sivri biber, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 demet dereotu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz.

Domatesleri yıkayın,üstlelerini kapak şeklinde kesin.

İçlerini küçük bir kaşıkla boşaltın,tuz serpin,ters çevirerek suların süzülmesi için bırakın,çukur bir kaba boşaltın.

Beyaz peyniri rendeleyin veya çatalla ezerek kırıntı haline getirin.

Sivri biberin sapını kesin, çekirdeklerini atın, halka şeklinde doğrayın. Dereotunun kalın saplarını atın. Yapraklarını çok ince kıyın.

Peynir, sivribiber, limon suyu, dereotu ve kırmızı biberi balığa katın. Hepsini ezerek veya mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.

Domateslerin içlerini bu harçla doldurup buzdolabında iki saat kadar tutun ve sofraya getirin. Arzu ederseniz ton balığı yerine sardalye konservesi veya başka bir balık haşlaması kullanabilirsiniz.

Peynir kullanmak istemezseniz ton balığını mayonez ile karıştırıp domateslere doldurabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder