1 orta boy havuç, yarım su bardağı mercimek, yarım su bardağı ceviz içi, 2
yemek kaşığı un, çeyrek demet maydanoz, 1 yemek kaşığı rendelenmiş
kaşar, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber.
Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana
kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın.
Mercimeği ayıklayın,
yıkayın, az tuzlu suda haşlayın. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma
makinesi veya mutfak robotundan geçirin.
Un, maydanoz, kaşar, tuz ve
karabiberi katın ve yoğurun. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın.
Buzdolabında bir saat tutun. Çıkartıp kızgın yağda kızartın.
Köfteleri tavadan
çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.
Arzu
ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan
yağa atıp kızartabilirsiniz.
kaynak ; http://alkolbilgi.blogspot.com/2013/09/cevizli-mercimek-koftesi.html
8 Eylül 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder