Yarım kilo dana işkembesi, 4 bardak su, 1 orta boy soğan, 6 diş sarmısak, 1 küçük havuç, 1 karanfil, 1 defne yaprağı, yarım çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz.
Kızartma için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarmısak, 2 orta boy domates, yarım çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, tuz.
Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın,soğanın kabuğunu soyun,bütün bırakın.
Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.
Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları, havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu koyup bir saat kaynatın.
Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin.
1 santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın.
Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın.
Sofraya getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün.Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay dilimleyebilirsiniz.
Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz.
Gerektiğinde dilimleyip kullanabilirsiniz,ya da çorba yapabilirsiniz.
Home
»
»Unlabelled
» İşkembe Tava-Rakı Mezeleri
22 Eylül 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder