22 Eylül 2013 Pazar

İşkembe Tava
Yarım kilo dana işkembesi, 4 bardak su, 1 orta boy soğan, 6 diş sarmısak, 1 küçük havuç, 1 karanfil, 1 defne yaprağı, yarım çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz.

Kızartma için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarmısak, 2 orta boy domates, yarım çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, tuz.

Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın,soğanın kabuğunu soyun,bütün bırakın.

Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.

Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları, havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu koyup bir saat kaynatın.

Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin.

1 santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın.

Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın.

Sofraya getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün.Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay dilimleyebilirsiniz.

Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz.

Gerektiğinde dilimleyip kullanabilirsiniz,ya da çorba yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder