30 Eylül 2013 Pazartesi

kremalı kayısı
12 adet kuru kayısı,2 kahve fincanı su,1 yemek kaşığı toz şeker,2 karanfil,2 yemek kaşığı antep fıstığı içi,50 gram kaymak.

Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin,süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin.

Pişme suyunu saklayın,antep fıstığı içlerini sıcak suda bekletin,soğutup kabuklarını soyun.

İnce ince kıyın.Servis tabağındaki kayısıların ortalarını bir bıçak ile yarın, kıyılmış antep fıstıklarını kayısıların içlerine doldurun.

Kayısıların piştiği suyu 1-2 dakika kaynatın.Fıstık doldurulmuş kayısıların üzerine dökün.Soğuduktan sonra kayısıların yarıklarına küçük kaymak parçalarını koyun ve servis yapın.

Kayısıların içine antep fıstığı yerine kıyılmış tuzsuz çip badem, fındık veya ceviz de koyabilirsiniz.

Kaymak yerine hazır krema veya krem şanti kullanabilirsiniz.Kayısılar daha soğumadayken üzerlerine bir tatlı kaşığı kayısı likörü dökerseniz farklı bir tad elde edersiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder