7 Eylül 2013 Cumartesi

Yarım kırmızı lahana, 1 dilim bayat ekmek, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı pul biber.

Kırmızı lahanayı ince ince kıyın. 1 kaşık tuzla ovun yıkayın.

Mutfak robotunda püre haline getirin. Ekmek diliminin kabuklarını kesin. 10 dakika suda bırakın.

Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin;Sarmısağı ayıklayın, dövün ve yoğurda katın.

Önce kırmızı lahana püresi ekmek ve sarmısaklıyoğurdu karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi katın, tekrar karıştırın.

Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin.

Sofraya oturulmayan kalabalık toplantılarda bu mezeyi ekmek dilimlerine sürüp kanape olarak da sunabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder