3 Eylül 2013 Salı

12 adet iri hamsi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 limonun suyu, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, yarım çay kaşığı tuz, yarım demet dereotu.

Hamsilerin kafalarını kopartın. Içlerini temizleyin ve yıkayıp una bulayın.

Bir kaç dakika bekleyip kolayca ortalarındaki kılçıkların etlerini zedelemeden çıkartın.

Bu şekilde elde edeceğiniz hamsi filetolarınıkanlarının tamamen çıkması için 15 dakika soğuk suda bekletin.

Bir kaba derileri alta gelecek şekilde balıkları açarak yanyana yerleştirin. 4 kaşık su koyup beş dakika süre ile buğulama yapın ardında da soğutun.

Balıkları zedelemeden bir servis tabağına alın. Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi çırparak karıştırın ve üzerlerine gezdirin.

Ayıklayıp kıyacağınız dereotunu serpin ve sofraya getirin.

0 yorum:

Yorum Gönder