3 adet patlıcan, 3 yemek kaşığı kaşar rendesi, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta,
1/3 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber.
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ince uçlu bir bıçağı saplayarak
herbirinin üzerinde üç dört ince yarık açın.
Ocak üstünde çevirerek közleyin,pişen patlıcanların kömürleşmiş kabuklarını musluk altında soyun.
Sapını
kesin, çatalla ezin.
Patlıcanlara kaşar rende, un, yumurta, maydanoz, tuz ve
karabiberi katın ve yoğurun,elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın.
Buzdolabında bir saat bekletin.
Çıkartıp kızgın yağda kızartın. Köfteleri
tavadan çıkartıp kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün.
Sıcak servis
yapın.
Yoğururken fazla sulu olursa un miktarını artırabilir fazla kuru olursa bir
yumurta daha ilave edebilirsiniz
kaynak ; http://alkolbilgi.blogspot.com/2013/09/patlican-koftesi-raki-mezeleri.html
15 Eylül 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder