27 Eylül 2013 Cuma

100 gram sert beyaz peynir, 1 orta bor soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Beyaz peyniri rendenin iri kısmı ile rendeleyin,soğanın dış kabuğunu soyun,uzunlamasına ikiye bölün,ince ince doğrayın.

Çukur bir kaba alın,üzerine bir çay kaşığı tuz dökün,elinizle acısını çıkartmak için ovun.

Kaba su ekleyip ovulmuş soğanları yıkayın ve süzün. Maydanozun yapraklarını doğrayın.

Rendelenmiş beyaz peynir, soğan, maydanoz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını ezmeden karıştırın.

Beyaz peynir yerine rendeye gelebilecek sertlikte çeşitli yerek peynirler kullanabilirsiniz.

Bu piyazı meze olarak sofraya getirebileceğiniz gibi domates ve çoban salatalarına katabilir veya sade makarnaya ekleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder