1 hazır yufka, 3 yaprak pazı, 2 pırasa, 1 orta boy havuç, 1 küçük boy patates,
tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kızartma için sıvı yağ.
Yuvarlak yufkayı ortasından keserek iki parçaya ayırın.
Iki yarım yufkayı
üst üste koyun tekrar ikiye bölün.Böylece dört parça yufka elde etmiş oldunuz.
Aynı işlemi dört yufka parçası ile tekrarlayıp en sonunda 16 üçgen parçaya
bölün.
Pazıları yıkayın, herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, kalın
damarlı kısmını çıkartın. Yaprakları ince ince kıyın.
Pırasanın en dıştaki
kabuğunu soyun, püskülünü kesin, beyaz kısmını halka şeklinde ince ince
doğrayın. Havucu yıkayın, kazıyın ve rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya koyun,
kızınca pırasaları atın ve çevirerek iki dakika kızartın. Havucu ilave edin 3
dakika daha kızarttıktan sonra pazıyı ekleyin.
3 dakika daha kızartın. Tavayı
ateşten alın. Haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi ilave edin, iyice karıştırın ve
soğumaya bırakın.
Her bir yufka parçasının geniş tarafına soğumuş sebze
karışımından koyarak muska şeklinde sarın, sonuna geldiğinizde ortada kalan
ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz
kısımın üzerine yapıştırın.
Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda
fazla yağını süzün.
Sıcak olarak servis yapınız. Sebzeli börek içini mevsim,
mevcut malzemeler ve zevkinize göre daha farklı biçimde de
hazırlayabilirsiniz.
Böreği isterseniz muska değil sigara şeklinde de
sarabilirsiniz.
KAYNAK ; http://alkolbilgi.blogspot.com/2013/09/sebzeli-muska-boregi-raki-mezeleri.html
13 Eylül 2013 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder