12 Kasım 2013 Salı

Yüzünü iyice temizledikten sonra teninle uyumlu renkteki fondötenini sürerek işe başla. Audrey, pamuk beyaz teniyle dikkat çeker.Ama eğer koyu tenliysen ten renginden çok farklı olmayan bir fondöten kullanmanı öneririm.

Gözaltlarına aydınlatıcı sürerek göz makyajına başla. Gözaltına sürdüğün aydınlatıcı hem gözaltı morlarını kapatacak, hem de göz makyajının daha çok ortaya çıkmasını sağlayacak.

Audrey, günlük makyajında neredeyse hiç far kullanmaz, gece makyajlarında ise göz kapağında hafif gri tonları tercih eder.

Sıra Audrey Hepburn makyajının en karakteristik özelliği olan eyeliner da. Eyelinerı gözün içinden başlayarak ince bir çizgi halinde çek. Dikkat etmen gereken nokta kirpiklerin hemen dibinden başlamak, arada ten renginin gözükmesine izin vermemelisin.

İlk katı çektikten sonra ikinci kata gözün ortasından başla. Böylece göz diplerinde ince başlayıp ortalarda kalınlaşan bir çizgi olacak. Tabi ki çizginin en sonu, göz kapağının baya dışında ve yukarı doğru çekilmiş olmalı.

Kirpikleri takmadan önce kendi kirpiklerini tarayıp hafif maskara sürersen, takma kirpikle aradaki fark belli olmaz.Seçtiğin kirpiklerin tüysü, yumuşak ve yuvarlak bir görüntüsü olmasına dikkat et. Cımbız yardımıyla kirpikleri yapıştır. Sakın üstlerine maskara sürüp onları sertleştirme

Gözlerini açık ve daha büyük göstemek için alt göz kapağının içine açık renk bir göz kalemi çek. Bu kalem beyaz ya da açık bej renklerinde olabilir.

Alt göz kapağına çok hafif bir şekilde kahverengi far sür. Bu, küçük gözleri büyüten etkili bir tekniktir. Son olarak maskaranı al ve alt kirpiklerin uçlarına doğru sür. Böylece Audrey Hepburn gibi kocaman büyüleyici gözlere sahip olacaksın.

Kalın koyu kaşlar Audrey Hepburn makyajının olmazsa olmazı. Bu işlemi kaş kalemiyle ya da kaş farıyla yapabilirsin. Kaşlarını kalınlaştırıken dikkat etmen gereken nokta kalınlaştırmayı kaşların üst tarafından yapmak ve boyaraken kaşları sürekli tarayıp çok koyu boyamamaya dikkat etmek.

Allık rengi olarak pembeyi seç. Bronz allık Audrey makyajında hiç görmediğimiz bir şey. Elmacık kemiklerinin üzerine hafif simli bir aydınlatıcı sürerek yanaklarına biraz parıltı kat.

Son olarak dudaklarının etrafına hafif bir kalem çekip pembe-şeftali tonlarında bir ruj sür.

0 yorum:

Yorum Gönder