1 Kasım 2013 Cuma


Kadınlar her zaman alımlı ve çekici olmak isterler. Parlak ciltlere sahip olmak için güzellik salonlarına bir sürü para dökerler. 

Cilt güzelliği, saç güzelliği, tırnak güzelliği kadınlar için çok önemlidir. Aslına bakılırsa çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır sözü oldukça doğrudur.

Her kadın bakım yaptırdığında güzel ve çekici görünür. Bu nedenle kadınlar için bakım yaptırmak hayati bir ihtiyaçtır. Bir kadının şık olabilmesi için moda takipçisi olması gerekir.

Günümüz teknolojisi ile modanın gerisinde kalmak büyük bir uğraş gerektirir. Çünkü gerek moda blogları, gerek moda dergileri, gerek ise moda programları sayesinde modadan haberdar olmak oldukça kolaylaşmıştır.

Birçok moda ikonu internet üzerinden moda blogları açarak bu konuda bilgisiz ve deneyimsiz olan hanımlara moda dersleri vermektedir. Modayı bir ağaç olarak düşünebiliriz.

Mevsimlere göre ağaç yapraklarını döker ve yerine yenilerini çıkarır. Moda da öyledir. Her sezon her mevsim yeni tasarımlarla ortaya çıkar eski tasarımları rüküş olarak tabir eder.

Bu nedenle moda takibi şık görünmek için oldukça önemlidir.Unutmayın modası geçmiş bir parçayı üstünüzde taşırsanız rüküş damgası yiyebilirsiniz. Şıklık, bünyesinde pek çok kavramı barındıran bir kavramdır.

Şık olmak için baştan aşağı tam anlamıyla tamamlanmak gerekir. Peki baştan aşağı tamamlanmak tam olarak ne anlama gelmektedir?

Bir insan şık görünmek için doğru giyinmelidir. Doğru giyinmekten kastımız üste yakışan vücuda uygun olan giysileri giymektir.

Fakat doğru giyinmek ile şık görünmek mümkün değildir. Bir kıyafetin en önemli bölümü kıyafet ile kullanılan aksesuarlardır.

Doğru aksesuar kullanımı kıyafetleri tamamlar. Aksesuardan kastımız ayakkabı, çanta, takı ve tokalardır. Bir başka şıklık kavramı da cilt, saç ve makyajdır.

Doğru yapılan bir saç, güzel yapılan bir makyaj ve bakımlı bir cilt ile kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz. Makyaj özen gerektiren ve fazlası palyaçoya döndüren bir işlemdir.

Doğru makyaj yapmak için makyaj hakkında bilgiye ihtiyacınız vardır. Sokakta birçok makyajı fazla kaçırmış bayanlara rastlamaktayız.

Çoğumuz bu görüntüden haz etmezken kimi bu durum ile alay edebilmektedir. Bu nedenle makyajı doğru uygulamak gerekir.

Doğru makyaj için 5 ürüne ihtiyaç vardır. Bu ürünler fondöten, pudra, rimel, ruj ve allıktır.Bu beşli sayesinde mükemmel bir görüntüye ulaşabilirsiniz.

Peki doğru makyaj nasıl yapılır?

Doğru makyajın en önemli kısmı sadeliği seçmektir. Sadeliği benimsemiş her insan güzel görüntülere ulaşabilir.

Öncelik ile fondöten seçimi ile başlayalım. Fondöten temiz ve nemli cilde uygulanan, genellikle cildin makyaj bazını oluşturan, ciltteki pürüzleri ve lekeleri kapatan likit bir üründür.

Fondöten seçerken cilt rengimizi ve cildimizi iyi tanımamız gerekir. Çünkü cilt tonunuzdan daha koyu seçtiğiniz fondöten cildinizi çirkin ve bakımsız gösterecektir. Bu nedenle cilt tonunuzdan bir ton açık fondöten seçmelisiniz.

Fondöteni doğru uygulamak da oldukça önemlidir. Başarılı bir fondöten görüntüsü için fondöten fırçası kullanmalısınız. Ayrıca fondötenden önce yüzünüze süreceğiniz yüz kremi cildinizin pürüzlü görünmesini engelleyecektir. Pudra makyajın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü pudra fondöteni sabitleyerek cildi matlaştırır.

Bu da özellikle yağlı cilde sahip insanlar için mükemmel bir sonuçtur. İki tip pudra vardır. Bu pudralardan birincisi toz pudra ikincisi ise sıkıştırılmış pudradır.

En kaliteli görüntüyü toz pudra ile elde edersiniz fakat toz pudrayı kullanmak sıkıştırılmış pudrayı kullanmaktan daha zordur.

Sıkıştırılmış pudra ise hem yanda taşıma açısından hem de kullanılma açısından toz pudraya oranla daha kolaydır. Fakat sıkıştırılmış pudrayı az kullanmak gerekir aksi halde yüzünüzde bir toz tabakası varmış gibi bir görüntü sergileyebilirsiniz.

Pudradan sonraki adım ise allık kullanmaktır. Allık genelde yüze şekil vermek, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için kullanılır.

Allık rengi seçerken süreceğiniz ruju da düşünmelisiniz.

Çünkü allık yüzde ruja geçiş bölümünde kullanılır ve renk uyumu sağlar. Doğal bir makyaj yapmak istiyorsanız şeftali rengi allık kullanmalısınız.

Çünkü şeftali rengi tam bir geçiş rengidir. Özel bir gün için makyaj yapıyorsanız pembe allık ile cildinizi renklendirebilirsiniz. Allık kullanırken sürüş tarzı da çok önemlidir.

Keskin hamlelerden kaçınmalısınız. Allık sürerken şakaklardan başlayın ve burun kenarına kadar üstten alta fırçayı yuvarlak hamleler yaparak kullanın. Bu size doğal bir görüntü verecektir.

Rimel ise kirpiklerinizin ön plana çıkmasını sağlayan bir makyaj ürünüdür. Bakışlarınızın etkili olması için güzel kirpiklere ihtiyacınız var. Bu nedenle kirpiklerinize rimel uygulayarak hacimli ve uzun kirpikler oluşturmalısınız.

Son olarak ruj kullanın. Unutmayın ki makyajın olmazsa olmazı rujdur. Parlak rujlar dudakları ince hanımlar için üretilmiştir. Dudaklarınız kalın ise parlak rujlardan kaçının. Yoksa yüzünüz sadece dudaktan ibaret olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder