22 Kasım 2013 Cuma


Rusya dünyanın en geniş alanına yayılan yani yüzölçümü olarak en büyük ülkesidir.

"Rusya"nın toprakları asya ve avrupaya yayılan tek ülkedir. Sovyetler birliğinin dağılmasıyla kurulan ülkelerin en büyüğüdür.Rusya'nın başkenti moskovadır.

Rusya'nın nüfusu 150 milyon civarındadır bu da Rusya'yı dünyanın en kalabalık 7. ülkesi yapmaktadır.Rusya ülkesi yarı başkanlık sistemi yönetilir.

Şu anda devlet başkanlığını Vladimir Putin yapmaktadır. Dmitri Medvedev başbakanlık görevindedir.

Her ne kadar demokratik bir ülke gibi görünse de Putin'in alınacak kararlarda büyük etkisi olduğu bilinmektedir. 

Rusya nüfusununun büyük bir çoğunluğunu Ruslar oluştururken ukraynalı,çeçen,tatar,ermeni insanlarda rusya'da yaşamaktadır. Rusya'nın başkenti Moskova ülkenin en büyük ve nüfus bakımından da en kalabalık ülkesidir.

Moskova Rusya'ya gelen turistlerin sıkça gittikleri bir şehirdir. 

Moskova dışında Saint Petersburg,Yekaterinburg ve Kazan'da Rusya'nın en önemli turist merkezleridir.Para birimi Rus rublesidir. 

Rusya ulaşım-seyahat giderleri;

Rusya soğuk savaş döneminden sonra ülke olarak zor günler yaşasa da şimdiler ülke ekonomik yönden yükselişe geçmeye başlamıştır.

Rusya çok büyük ormanların,göllerin,akarsuların,nehirlere ve avrupanın en büyük göllerine sahip olan ülkesidir.Nüfusu çok fazla olduğu için halk içinde birbirinden farklı etnik grupları barındırmaktadır.

Aynı zamanda yüzölçümüde fazla olduğu için olacak ki doğusu-batısı-kuzeyi-güneyi birbirinden bambaşka koşullara sahiptir.

İstanbul ile Şırnak arasındaki fark gibi düşünürsek daha net anlayabilirsiniz.Rusya sovyetler birliğinin dağılmasında sonra dünyanın en pahalı kentlerinden bir haline gelmiştir.

Özellikle başkent moskova dünyanın en pahalı başkentlerinden biri konumundadır.Özellikle konaklama konusunda Rusya'da büyük maliyetler sözkonusudur.

Bu nedenle oteller çok pahalı gelebilir olası bir rusya tatili ve seyahatinde bu duruma hazırlıklı olunmalıdır.Gezilecek yerlerin başında gelen müzelerde ise çağ dışı uygulamalar vardır.

Müzeye rus vatandaşları daha ucuza girerken turistlere çok daha fazla paralarla bilet kesilmektedir.Rusya şehir için ulaşım ağı ise belki de Rusya tatilinin en ucuz maliyetli olayıdır.

Metro ağları çok gelişmiştir.Yaklaşık 1 dolar vererek çok uzun mesafeler katedebilirsiniz.Metro dışında şehir için otobüsleri ve tranvayları da aynı ekonomik şekilde kullanabilirsiniz.

Rusya'da yemek konusunda da dikkat etmeniz gereken birkaç detay vardır.Özellikle cafeler,büfeler gayet uygunken restourantlarda çok maliyetli hesaplar gelebilir aman DİKKAT.

Rusya seyahat sorunları;

Rusya'da yaşayabileceğiniz en önemli problemlerin başında kalabalık turistik yerlerde hedef arayan yankesiciler gelmektedir.

Özellikle başkent Moskova'da yankesiciler turistler için büyük tehlikeler oluşturur.Bu nedenle kalabalık yerler daha dikkatli olmanız aynı zamanda da tenha yerlerde çok dolaşmamanız gerekmektedir.

Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerden kaynaklanan bazı sorunları havaalanında yaşayabilirsiniz.Havalanında size zorluk çıkartılıp bekletilebilirsiniz.Bunun yanında Rusya'nın bazı ırkçı grupları Türklere karşı saldırgan tavırlarda bulunabilirler.

Son bir tavsiye olarak da Rusya polisi ile diyaloğa öneriyorum çünkü Türklere karşı oldukça sert olan polisler bulunmaktadır Rusya'da.Bunun yanında gece hayatı için Rusya'ya giden özellikle erkekler çok içki içmeyin ve hastalıklara dikkat edin.

Rusya konaklama-otel

Rusya'da bilinen her otel zincirinin bir şubesi bulunmaktadır.Rusya'da konaklama olarak otellerden başka bir seçeneğiniz yok denilecek kadar azdır.

Pansiyon gibi diğer konaklama şartları çok gelişmemiştir.Rusya'da kalacağınız otellerinin kaliteli olmasına bence dikkat etmelisiniz.

Gerek hijyen gerekse de güvenlik açısından bu oteller tercih edilirse olsası konaklama sorunlarını yaşamamış olursunuz.

Kalacağınız oteller şehir merkezine ne kadar yakın olursa konaklama fiyatları o kadar artmaktadır.Bu durum diğer bütün dünya ülkelerinde de böyle olduğu için aslında şaşılacak bir durum sözkonusu değildir.

Diğer yandan Sovyetler birliği zamanında kalma dev oteller de bulunur Rusya'da.bu otellerin içi çok büyüktür hatta rahat edemeyeceğiniz kadar büyüktürler.

Ek bir bilgi olarak Rusya'da yeni yenşi faaliyete geçen Butik oteller de bulunmaktadır.

Şehir merkezinde bulunan apartmanların bazı bölümleri otele çevrilmiştir rahatlık açısından tavsiye edilir ama güvenlik bir soru işaretidir bana sorarsanız...

Rusya önerileri;

Rusya tatiline gitmeden önce nasıl bir tatil geçirmek istediğinizi belirlemeniz çok büyük önem taşımaktadır.

Rusya tatilinde sıcak bir hava ve fazla gün ışığı istiyorsanız HAZİRAN-TEMMUZ aylarında Rusya'ya gitmenizi tavsiye edebilirim.Özellikle Rusya'nın kuzeyinde yaklaşık olarak 15-20 saat arasında güneş olmaktadır.

Gezmeye elverişli olan bu dönemde ışıktan dolayı uyku problemi yaşayabilirsiniz.Eğer Rusya'ya özgü kar yağışı ve soğuk havaları tercih ediyorsanız kış aylarından itibaren Rusya'ya gidebilirsiniz.

Rusya ülkesi çok büyük bir alana yayılmış ve genellikle düzlüklerden oluşan bir kenttir bu nedenle de çok soğuk olmaktadır.

Rusya'ya yaz aylarında gidecekseniz üstü açık bir ayakkabı ve rüzgarlık almanızı tavsiye ediyoruz.Rusya her mevsimde zaman zaman rüzgarlı olabilmektedir.

Rusya'ya kış aylarında gidecekseniz sizi sıcak tutacak giysilerle gitmelisiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder