21 Ocak 2014 Salı


Gebelikte tüm hormonal aktiviteler arttığı gibi,saçın uzaması için gerekli olan,saçın kuvvetlenmesi için gerekli olan büyüme hormonlarında da bir artış vardır.

Ve saçlar gebelik esnasında olağandışı bir güçlenme evresine girerler.Saçlar çok güçlenirler ve saçlarda dökülme nerdeyse sıfıra yakın olur gebelik esnasında.

Fakat doğum olayı ile birlikte saçların bütün sistemde büyüme hormonları azaldığı gibi saçların gelişmesini etkileyen hormonlarda da bir düşüş meydana gelir.

Bu aslında fizyolojik bir geri dönüştür.Bazen aşırı saç dökülmelerine yol açabilecek anormal düşüşler ortaya çıkabilir.Böyle bir durumda da gerçekten loğusalıkta görülen saç dökülmelerinden söz etmek gerekir.

Loğusalıkta görülen saç dökülmelerinin sebebi,tamamen bu büyüme hormonlarının geri çekilmesi sonucu saçların büyüme faktörlerinden uzaklaştığı için artık üretimlerini yapamaz hale gelmesi ve mevcut saçların kaybıyla seyretmesi şeklinde görülür.

Böyle durumlarda tabi ki destekleyici tedaviler yapmak gerekmektedir. Destekleyici tedaviler derken,saçın uzamasını destekleyen,yeni saç gelişimini başlatan,topikal uygulanan mutlaka topikal uygulanan.

Çünkü loğusalıkta ağızdan alınacak bir takviye çok da güvenli olmayacağından,saç derisine sürülerek uygulanan ve saç çıkaran losyonlar,bunlarla saç bakımı yapmak suretiyle yeni saç çıkması mümkün olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder