28 Ocak 2014 Salı

Krepe atmak için öncelikle bir krepe tarağına ihtiyacımız var.Buna ince uçlu şişli tarak adı verilir kuaförlük dilinde. Ama tabi ki her tarakla fırçayla krepe atılabilir.

Krepenin birinci amacı saç diplerinde bombe elde etmektir. İkinci amacı toka kullanıldığında,topuz yapıldığında tokanın kaymaması için sağlam bir zemin oluşturmaktır.

2-3 parmak kalınlığında net bir saç tutamı ayrılır. Yukarı tam 45 derecelik bir açı gösterecek şekilde taranır.Tutulan bölgenin çok sağlam olması gerekir.

Yani tutulan bölge gevşek olursa atılan krepe sağlıksız olur.

Dolayısıyla saç yukarı doğru tarandıktan sonra çok sıkı bir şekilde kavranmalı ve süpürge işlemi tabiri verilen,saç uçlarından aşağı doğru bir işlemle krepe işlemi gerçekleştirilir.

Geriye doğru düzeltilerek krepenin kalıcılığı yumuşatılır.Avucunuzla ya da sprey sıktığınızda her türlü şekil alabilecek bir konuma gelir.Krepenin daha hacimli görülmesini istiyorsanız v şeklinde atın.

Yani bir sağ tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Ardından sol tarafı yan açıyla ayırın krepe atın.Bunu sağ sol olarak yukarı çıkartabilirsiniz.Önden bakıldığında çok dengeli ve stabil bir krepe göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder