7 Şubat 2014 Cuma


Apple ve Samsung arasındaki bitmek bilmez davaların yeni sezon programı belli oldu. İki firma da, yeni iddialarına dayanan davaların listesini yayınladı.

Buna göre, bir yandan birbirlerine mal satıp ticaret yaparken diğer yandan mahkemede kavga eden düşman kardeşlerin 2014 dava sezonu, 31 Mart'ta başlıyor.

Apple 5 yeni patent ihlali iddiası ile dava açarken Samsung da 4 ihlal iddiası ile karşı davalar açmış bulunuyor.

Apple daha davalar başlamadan, yargıç Lucy Koh'un otomatik tamamlanan IP teknolojisi konusunda Apple'ın haklı olduğunu vurgulayan bir ön görüş yayınlamasıyla dava sezonuna 1-0 galip başlamış durumda.

Samsung'un da eli pek boş sayılmaz. Dava süreci başlamadan ABD Patent Bürosu'nu, Apple'ın bir patentini yeniden incelemeye almak konusunda ikna etmeyi başardılar.

Böylece eğer patent iptal olursa, Apple'ın bir davası otomatik olarak düşmüş olacak. Fakat ilginç olan detay şu ki, söz konusu davalar iki firmanın da şu anda piyasada olan, satışı devam eden ürünlerini ilgilendirmiyor.

Dava konusu olan teknolojiler, firmaların geçmiş yıllardaki ürünlerinde kullanılan teknolojiler. Bu nedenle dava sonuçları, şu andaki ürünleri etkilemeyecek.

Ancak elbette, söz konusu ürünlerin satış miktarı, mahkemenin vereceği ceza miktarını da belirleyecek.

Dava konusu olan teknolojileri kullanan ve çok satan ürünler de bulunuyor. Galaxy Note II, Galaxy S III, iPhone 5 ve iPhone 4s.
 Ayrıca, Galaxy Nexus, Galaxy Tab 2 10.1, iPad 2, üçüncü ve dördüncü jenerasyon iPad Retina ve iPad mini ürünlerinin satış miktarları, hakimlerin verecekleri cezaların miktarını doğrudan etkileyecek.

0 yorum:

Yorum Gönder