25 Şubat 2014 Salı


Vişne Reçeli Mazemeleri; 
  • 250 gram vişne 
  • 500 gram şeker 
  • 2 parça Limon tuzu (aspirin büyüklüğünde) 
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır;

Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır.Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir.

10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır.

Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır.Aralıklarla karıştırılır.Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır.

Özel Not ve hatırlatmalar;

Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır.

Temizlendikten sonra ortalama 1.000 gram kalacağı için alınırken 1.250 gram vişne alınmalıdır. Limon tuzu yerine 4-5 damla limon suyu kullanabilirsiniz.

Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalıdır.Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı.Yoksa reçel mat olur.

0 yorum:

Yorum Gönder