7 Mart 2014 Cuma


Mantarlı Enginar Dolması Malzemeler;
  • 5 iri boy enginar(temizlenmiş)
  • 1 orta boy soğan
  • 250 gram mantar
  • 2-3 sivribiber
  • 1 domates
  • 2-3 diş sarmısak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon
  • Tuz
Mantarlı Enginar Dolması nasıl yapılır

Tenizlenmiş enginarları limonlu suda yumuşayana kadar bekletelim.Tencereye sıvı yağ alıp soğan ve sarmısakları ekleyip soğanlar pempeleşene kadar haşlayalım

Daha sonra ince dilimlenmiş mantarları da ekleyip mantarlar suyunu çekene dek kavuralım.

Tavla zarı iriliğinde doğranmış domateslere,sivri biberleri ekleyip tuzunu ve bibebini ayarlayarak 1 dakika kavuralım.

Mantarlı harcı ateşten alalım.

Enginarları bir fırın kabına dizip mantarlı harcı göbeklerine doğru tepeleme dolduralım.

Fırın kabına enginarların haşlanma suyunda 1 su bardağı ekleyelim.

Fırın kabının üzerine alüminyum folyo ile kapatarak dolmaları önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirelim.

Yemeği fırından alıp soğutarak,sosu ile birlikte servis yapalım...

0 yorum:

Yorum Gönder