11 Mayıs 2010 Salı

içki servisi limonata ikramıLimonata yapımına öncelikle limonlarımızı rendeleyerek başlıyoruz.

Bu işlemde dikkat edeceğiniz şey limonları beyaz kısımlarına inmemek bunu başarırsanız iyi bir limonata yapabilirsiniz.

Limonları rendeledikten sonra 1 adet portakalıda aynı şekilde rende yapıyoruz.

Limon ve portakal rendelerini cam kabımıza koyuyoruz ,içine sıktığımız limon suyunu ekledikten sonra 1 su bardağı şeker ilave ederek ,karıştırıp iyice erimesini sağlıyoruz.

5 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz,soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra kapağını akpatıp 2,5 saat budolabında bekletiyoruz.

2,5 saat sonunda buzdolabından çıkardığımız limonatamızı tel bir süzgeçten geçirerek servise hazır hale getiriyoruz.
11 Mayıs 2010

0 yorum:

Yorum Gönder

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
yorum yap
magazin yorumları