19 Mayıs 2010 Çarşamba

türk kahvesi,türk kahveleriKahve yaparken yapacağımız fincan sayısına göre suyu ekleriz,ardından kahve ve şekerini ilave ederiz.

Burda dikkat edeceğiniz püf noktası kahve kabarmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırmalısınız.

Kahvenin sürekli karıştırılması köpüklü olmasına ve iyi pişmesine vesile olur.


Bir fincan kahve yapacaksanız eğer, 1 fincan suyu cezvenize koyduktan sonra,1 tatlı kaşığı kahveyi ekliyoruz.

Eğer az şekerli kahve yapacaksanız, yarım tatlı kaşığı şeker ilave edin,orta şekerli kahve yapacaksanız 1 tatlı kaşığı şeker;şekerli kahve için, 2 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırma işlemine kahve kabarmaya başlayıncaya kadar devam ederek servise hazır hale getirin.

0 yorum:

Yorum Gönder