Porkekiz'in Madeira adasında üretilen bu şarabın diğer şarap türlerinden farkı fermantasyon sırasında olmaktadır.
Şarap fermantasyonu yapılırken üzümden elde edilen alkol eklenerek mayalanma süreci sonlandırılır.
Elde edilen karışım 50 C derece sıcaklıktaki depolarda bekletilir.
Bu depoların sıcaklığı 3 ay boyunca belirli periyotlarda düşürülerek elde edilen şarapa "Madeira Şarabı" adı verilir.
Modeira Şarabına kendine özgü tadı veren özelliği 50 C derecede bekletilirken oluşur.
Dünyanın en çok talep gören şaraplarından biridir. Madeire Adası geçimini şarap üretiminden sağlamaktadır....
Modeira Şaraplarının Çeşitleri :
Serical = En Sert Madeira Şarabı çeşididir.Soğuk ve küçük şarap kadehlerinde içilmesi tavsiye edilir.
Vardelho = Orta
Bual = Hafif - Yemek Sonrası
Malmsey = Hafif-Yemek Öncesi-Sonrası
Home
»
»Unlabelled
» Madeira Şarapları
30 Temmuz 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder