10 Nisan 2011 Pazar

Meksika'nın "Tekila County” olarak bilinen bölgesinde yetişen “Blue Agave” bitkisinin suyundan yapılır. 

Dünyanın en önemli tekila markası olan Olmeca tekilaları normal tekilalardan daha pahalıdır.

Olmeca tekilasının diğer tekila çeşitlerinden ayıran en büyük farklar şunlardır ;

*olgun kıvama gelmiş agave bitkilerinden acı filizler çıkarılarak üretim
*fırınlarda 3 gün kurutulma süresi
*24 saat kontrollü maya kullanımı
*viski yapımında kullanılan bakır imbiklerde damıtım
*seçilmiş fıçılarda daha uzun süreyle yıllandırmadır.
 
Olmeca Tequila Blanco Olmeca Tequila Blanco: Ferahlatıcı ve agave notaları içeren bir tada sahiptir.
Olmeca Tequila Gold Olmeca Tequila Gold: Hafif isli ve agave notaları içeren bir tada sahiptir. Kalıcı, yumuşak ve yoğundur.
Olmeca Anejo Extra Olmeca Anejo Extra: Olmeca Anejo, özel olarak belirlenmiş bölgeler içerisinde tekila için en uygun iklime ve en zengin içerikli kızıl toprağa sahip Los Altos bölgesinde, yüksek kalite standartlarında lüks tekila olarak üretilmektedir. Olmeca Anejo Extra, diğer tekilalardan farklı olarak en az 12 ay yıllandırılır. Aromasında meyve, karabiber ve odun vardır.Damakta yumuşak, odunumsu, ballı bir tat içerir.
Olmeca Tezon Silver Olmeca Tezon Silver: Olmeca Tezon Silver, dünyanın en çok bilinen tekila markalarından biri olan Olmeca’nın önemli bir ürünüdür. Agave bitkisinden elde edilen distila su ilavesi ile Meksika’da üretilmiştir. İçiminde alışılmışın dışında limon ve tuz yerine tarçın-portakal ile shot olarak içilmesi tavsiye edilir.
Olmeca Tezon Gold Olmeca Tezon Gold: Alışılmışın dışında limon ve tuz yerine tarçın-portakal ile shot olarak içilmesi tavsiye edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder