20 Nisan 2011 Çarşamba

Salep gunumuzde oldukça pahalı ve populer bir içecek çeşididir...

Kış aylarının sevilen içeceği olan Salep Kastamonu,Safranbolu,Taş Köpru bölgelerinde yetişen bir bitkiden yapılmaktadır.

Bu bitkinin 3 tan dudakçığı vardır ; yumrularından öğutulerek salep elde edilir.


Salep'i yapmanın 3 çeşidi vardır.Marketlerde satılan hazır salebi alarak su veya sut kullanarak yapmaktadır.

2. yol ise salebi evinizde hazırlamaktadır.Salebi evde hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır.

3.yol ise "toz salep" satın alarak şeker ve sut alarak karıştırıp yapabilirsiniz. 

Tarçın Nasıl Yapılır:

Gerekli malzemeler ; Pirinç Unu,Patates Nişastası,Vanilya,Sut,Şeker,Tarçın...

Öncelikle kuru malzemeler bir tavaya konulur ; daha sonra bir karıştırıcı ile karıştırılır.Ocağın altını yakarak hafifçe kavurmaya başlarsınız.

1 dakika sonra ocağın altı kısılır ve azar azar sut ilave edilir.

Sut ve malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra karışımın kaynaması beklenilir.

Kaynadıktan sonra 1-2 dakika sonra ocaktan kaldırılır.Ocaktan kaldırmadan boza kıvamında olması salebin olup olmadığını belli etmektedir.

Bu kıvamı yakaladıktan sonra ustune tarçın ilave edilerek Salep servise hazır duruma gelecektir...
Salep Bitkisi

Salep Bitkisi 2

1 yorum:

  1. slm her türlü sahlep alınır ve satılır bana ulaşmak için 0545 471 26 27 nolu telden ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil