3 Haziran 2013 Pazartesi

pratik
Yemek yapmak bu işi sevenler için adeta bir sanattır. Bu sebeple yemek yapanlar çeşitli pratik yöntemler geliştirmiş ve böylelikle mutfakta işlerini kolaylaştırmıştır.

Aynı zamanda lezzetli yemek yapmanın yolları da bulunmuştur. Bu pratik yemek bilgileri bazılarını sıralamamız mümkündür.

Örneğin, turşu yaparken daha lezzetli olması içine bir çay kaşığı şeker eklemek gerekmektedir.

Patlıcanların fazla yağ çekmemesi için ise kızartmadan yarım saat önce kesip tuzlu suda bekletmek doğru olacaktır. 

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız çiğ patates atmanız fazla tuzun çekilmesine neden olacaktır. Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için içi su dolu bir kaba soymanız gerekmektedir.

 Domates kabuğunu kolay soymak için domatesi kaynar suyu batırıp çıkarmnız yeterli olacaktır. Bayat ekmekleri de galete unu haline getirip değerlendirebilirsiniz.

 Bunlar gibi birçok pratik yöntemlerle mutfağınızda harikalar yaratmanız mümkün olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder