23 Temmuz 2013 Salı

rezeneli levrek
Fırında Rezeneli Levrek ;
  • 4 adet rezene soğanı, sapları ayıklanmış
  • 4 adet domates, soyulmuş ve küpler halinde doğranmış
  • 8 adet süzülmüş konserve hamsi, ortadan uzunlamasına kesilmiş
  • Bir bolca tutam safran teli, 2 yemek kaşığı sıcak suda bekletilmiş
  • 150 ml tavuk veya balık suyu
  • 2 adet kırmızı veya sarı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve her biri 12 şerit halinde kesilmiş
  • 4 diş sarmısak, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze mercanköşk
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet levrek, yaklaşık 1,75 kg ağırlığında, pulları kazınmış ve temizlenmiş
  • Tuz ve çekilmiş karabiber
  • Kıyılmış maydanoz, süsleme için 

Rezeneli Levrek Nasıl Yapılır ;
Süzün ve ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Tuz, biber serpip bir kenara ayırın.

Küp domatesleri ve hamsi şeritlerini kaşıkla rezenenin üzerine aktarın. Safranı ve bekleme suyunu, tavuk veya balık suyuna ilave edip karışımı domateslerin üzerinde gezdirin.


Biber şeritlerini rezenelerin yanına yerleştirip sarmısak ve mercanköşk serpin. 2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağını biberlerin üzerinde gezdirip tuz, biber serpin.

Sebzeleri 15 dakika fırınlayın. Hazırladığınız levreğin içine dışına tuz, biber serpip rezene ve biber karışımının üzerine yayın.

Kalan zeytinyağını da balığın üzerinde gezdirdikten sonra, 3040 dakika boyunca ya da keskin bir bıçağın ucuyla kontrol edildiğinde et kemikten kolayca ayrılacak kıvama gelene kadar fırınlayın.

Maydanozla süsleyip servis edin.

http://piranalar.blogspot.com/2013/07/rezeneli-levrek-nasil-yapilir.html KAYNAK

0 yorum:

Yorum Gönder