çinekop pilaki tarifi |
- 8 adet orta boy çinekop
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz
- 2 adet domates
- 6 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Çinekop Pilaki Nasıl Yapılır;
Çinekoplar iyice temizlenip yıkandıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizilir.
Sarımsaklar dövülür, havuçlar ve soğanlar küp küp doğranır. Sıvıyağ tavada ısıtıldıktan sonra soğan, havuç ve sarımsaklar sotelenir.
Patates, domates ve kerevizler küp küp doğranır ve tavaya ekleyip sotelemeye devam edilir.Salça, tuz ve sıcak su eklenip 5 dakika pişirilir.
Bu karışım tepsideki çinekoplarm üzerine dökülür ve yayılır. Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında yarım saat kadar pişirilir...
KAYNAK ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/cinekop-pilaki-nasil-yapilir.html
0 yorum:
Yorum Gönder