Fırında Limonlu Mezgit |
- 1 kg mezgit balığı filetosu
- 50 gram tereyağı
- 1 çorbakaşığı erimiş
- 2 çorbakaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı paprika karabiber
Tereyağınızı alıp zeytinyağı ve limon ile birlikte karıştırmaya başlayın. Başka bir kapta un, tuz, karabiber ve paprikayı karıştırın.
Balıklarınızı ilk önce tereyağlı karışıma daha sonra unlu karışıma batırarak fırın tepsisine alın.
Daha sonra fırında 180 derecede 20 dakika pişirerek servis yapabilirsiniz.
kaynak; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/limonlu-mezgit-nasil-yapilir.html
0 yorum:
Yorum Gönder