kalkan haşlama tarifi |
- 2 kilogram kalkan balığı
- 5 adet taze soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 10-12 yaprak kıvırcık marul
- 4 adet limon
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz
- su
Kalkan Haşlama Yapılışı:
Kalkan balıkları temizlenip, ince dilimler halinde kesilir.
Bir tencerede kıyılmış soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur. Dilimlenmiş havuçlar ve su eklenip, kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra marullar, ince kıyılan maydanoz, tuz ve kalkan balığı ilave edilir. Yaklaşık 30-35 dakika kaynatılır.
Ateşten almadan 10 dakika önce limon suyu ilave edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
kaynak ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/kalkan-haslama-nasil-yapilir.html
0 yorum:
Yorum Gönder