kalkan balığı bifteği tarifi |
- 4-6 adet kalkan bifteği
- 50 g tereyağı, erimiş
- Tuz ve çekilmiş karabiber
- Kıvırcık marul ve limon dilimleri
- Hardal sosu için
- 4 yemek kaşığı hardalı
- 1,5 bardak yoğun krema
- Yarım tatlı kaşığı çok ince toz şeker
- 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi veya limon suyu
Hardal Soslu Kalkan Bifteği Nasıl Yapılır ;
Izgarayı önceden ısıtın. Balık bifteklerine iyice tuz, biber serpin. "Balıklar"ı bir ızgara tenceresindeki yağlı tel kafeslere yerleştirip üzerlerine fırçayla bol miktarda erimiş tereyağı sürün.
Izgarada, ateşin yaklaşık 10 cm altında, her yüzü iyice pişene ve et kolayca dağılacak hale gelene kadar, 4-5 dakika pişirin.
Kalkan bifteklerini ters çevirdiğinizde, balığın yüzünü ilkinden daha bol erimiş tereyağıyla fırçalayın.
Bu arada, sosu hazırlamak için tüm malzemeleri bir tencerede bir araya getirip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
Sos yoğunlaşana kadar sürekli karıştırarak, ağır ağır kaynatın. Ateşten alıp bir kenara ayırın ve sıcak bekletin.
Balığı ılıtılmış servis tabaklarına alıp sosu düzenli bir şekilde balığın üzerine ekleyin, kıvırcık marul ve limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis edin.
kaynak ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/kalkan-baligi-biftegi-nasil-yapilir.html
0 yorum:
Yorum Gönder