kılıçbalığı sarması nasıl yapılır |
- 4 dilim taze kılıçbalığı, yaklaşık 1 cm kalınlığında
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarmısak, ince doğranmış
- 1 bardak taze beyaz ekmek kabuğu kırıntısı
- 2 yemek kaşığı kapari, yıkanmış, süzülmüş ve doğranmış
- 10 adet taze fesleğen yaprağı, kıyılmış
- 4 yemek kaşığı taze limon suyu
- Tuz ve çekilmiş karabiber (domates sosu için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarmısak, dövülmüş
- 1 adet küçük soğan, ince doğranmış
- 450 g domates, soyulmuş
Kılıç Balığı Sarması Nasıl Yapılır:
Kılıçbalığı dilimlerini ikiye bölerken kemiklerini çıkarın. 2 yemek kaşığı,30 ml zeytinyağını fırçayla sürüp bir tabağa alın ve buzdolabında bekletin.
Domates sosunu hazırlamak için orta boy ağır bir tencerede yağı kızdırın. Sarmısağı ilave edip altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Sarmısağı tencereden çıkarıp atın.
Soğanı ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Domatesleri ve şarabı ilave edin. Tuz, biber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
Sosu bir mutfak değirmeninden geçirin veya mutfak robotunda ya da blender’da püre halini alana kadar çekin. Balığı hazırlarken sosu sıcak bekletin.
Fırını önceden 200°C’ye ayarlayın. 2 yemek kaşığı /30 ml zeytinyağını, kullanıyorsanız sarmısakla, ekmek kırıntılarıyla, kapariyle, fesleğenle ve limon suyuyla bir kasede karıştırın. Tuz, biber serpip ezme halini alması için iyice karıştırın.
Kılıçbalığı dilimlerini buzdolabından alıp doğrama tahtasına düz bir şekilde yayın, iç malzemesini dilimlere eşit bir şekilde dağıtıp orta kısımlarına düzenli bir şekilde yayın. Kılıçbalığı dilimlerini yuvarlayıp kenarlarını kürdanla teyelleyin.
Yağın geri kalanını ateşe dayanıklı bir tabakta kızdırın. Kılıçbalığı sarmalarını ekleyip yüksek ateşte bir iki kez çevirerek 3-4 dakika esmerleştirin.
Domates sosunu ilave edip tabağı fırına aktarın. Ara sıra sosla nemlendirerek 15 dakika fırınlayın. Ilık servis edin.
kaynak ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/kilicbaligi-sarmasi-tarifi.html
0 yorum:
Yorum Gönder