ton balığı köftesi nasıl yapılır |
- 300 g pişmiş ezilmiş patates
- 200 g konserve tonbalığı
- 115 g konserve veya dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 bardak taze beyaz veya esmer ekmek kırıntısı
- Tuz ve çekilmiş karabiber
- Limon yaprakları, süsleme için
- Taze sebze veya salata, servis için
Mısırlı Ton Balığı Köftesi Tarifi
Patates ezmesini geniş bir kaseye alıp süzülmüş ton balığını, mısırı ve kıyılmış taze maydanozu ilave edin ve iyice karışana kadar harmanlayın.
Tuz, biber serpip karışımı sekiz porsiyona bölün. Her porsiyona, ellerinizle yassı köfte şekli verin.
Ekmek kırıntılarını bir tabağa yayıp balık köftelerini, hafifçe kaplanmaları için üzerine bastırın, ardından köfteleri fırın tepsisine alın.
Zamanınız varsa, köfteleri streç filmle kaplayıp dirileşmeleri için 30 dakika buzdolabında bekletin.
Izgarayı önceden ısıtın. Balık köftelerini orta ateşte ızgaranın altında bir kez çevirerek, koyu altın sarısı bir renk alana ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip,
kaynak ; http://piranalar.blogspot.com/2013/08/ton-baligi-koftesi-nasil-yapilmaktadir.html
0 yorum:
Yorum Gönder