Yarım kilo dana işkembesi, 1 orta boy soğan, 3-4 diş sarmısak, 8 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı margarin.
Terbiyesi: 2 yumurta sarısı, 1 limonun suyu, yarım bardak su.
Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın.
Soğanın kabuğunu soyun, bütün bırakın.Sarımsakları uzunlamasına ikiye bölün.
Düdüklü tencereye 8 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup bir saat kaynatın.
Piştikten sonra çıkaracağınız işkembeyi 1 santimlik (çorba) veya 2-3 santimlik (tuzlama) parçalar halinde kesip tekrar tencereye atın ve 15 dakika daha pişirin.
Pişme esnasında başka bir kapta unu margarin ile kavurun, üzerine birkaç kepçe kaynamakta olan çorbanın suyundan katın, karıştırıp tenceredeki çorbaya katın.
Sofraya getirmeden önce çorba tenceresini yeniden kaynatın.
Çukur bir kapta yumurta sarısına limonun suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın ve bunu kaynayan çorbaya katın, karıştırın, yanında sirkeli sarmısakla servis yapın.
Arzu ederseniz servis sırasında çorbanın üzerine kırmızı biberli eritilmiş margarin (tereyağı) dökebilirsiniz.
Home
»
»Unlabelled
» İşkembe Çorbası-Rakıdan Sonra
28 Eylül 2013 Cumartesi
Recent Posts
Inside Out Full movie
Subject: After young Riley is uprooted from her Midwest life and moved to San Francisco, her emo...Read more
Tayo Little Bus Full Episodes in English * 2015 NEW TAYO Little Bus
The series features four main characters. Tayo (Bus 120, blue) is a playful and sometimes mischiev...Read more
Amerikan Ultra Sinema Filmi İzle
Filmin Konusu: Jesse Eisenberg'ın canlandırdığı karakter olan Mike kız arkadaşı Kristen Stewart'...Read more
Hayalimdeki Kadın Sinema Filmi İzle
Filmin Konusu: Küçük bir kasabada anahtarcılık-çilingirlik yaparak hayatını kazanan AJ Mang...Read more
Kate Upton dantelli dergi fotoğrafı
Dünyaca ünlü Victory Secret modelli bir dergi için birbirinden seksi ve güzel pozlar verdi. Bu ...Read more
Miranda Kerr seksi poz
miranda kerr kalçası Victoria's Secret'ın en ünlü meleklerinden Miranda Kerr verdiği son pozla o...Read more
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
yorum yap
magazin yorumları