Yarım kilo dana işkembesi, 1 orta boy soğan, 3-4 diş sarmısak, 8 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı margarin.
Terbiyesi: 2 yumurta sarısı, 1 limonun suyu, yarım bardak su.
Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın.
Soğanın kabuğunu soyun, bütün bırakın.Sarımsakları uzunlamasına ikiye bölün.
Düdüklü tencereye 8 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup bir saat kaynatın.
Piştikten sonra çıkaracağınız işkembeyi 1 santimlik (çorba) veya 2-3 santimlik (tuzlama) parçalar halinde kesip tekrar tencereye atın ve 15 dakika daha pişirin.
Pişme esnasında başka bir kapta unu margarin ile kavurun, üzerine birkaç kepçe kaynamakta olan çorbanın suyundan katın, karıştırıp tenceredeki çorbaya katın.
Sofraya getirmeden önce çorba tenceresini yeniden kaynatın.
Çukur bir kapta yumurta sarısına limonun suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın ve bunu kaynayan çorbaya katın, karıştırın, yanında sirkeli sarmısakla servis yapın.
Arzu ederseniz servis sırasında çorbanın üzerine kırmızı biberli eritilmiş margarin (tereyağı) dökebilirsiniz.
Home
»
»Unlabelled
» İşkembe Çorbası-Rakıdan Sonra
28 Eylül 2013 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder