6 Kasım 2013 Çarşamba



Dünyanın en çok ziyaret edilen turistik yeri Paris'te bulunan "Eyfel Kulesi"dir. Eyfel Kulesinin varlığı Fransa'ya büyük turistik gelir getirmektedir.

Frans'ya her yıl yaklaşık 80 milyon civarında turist gelmektedir.Gustave Eiffel firması tarafından yaptırıldığı için Eyfel Kulesi olarak isimlendirilmiştir.Eyfel Kulesi ile Paris şehri özdeşleşmiştir.

Eyfel Kulesinin anlamı fransızca da demir Kule anlamına gelir.3.100 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle yapılan Eyfel Kulesi yapan şirkete büyük paralar kazandırmışlardır.

Eyfel kulesi yapımında çalışan işçilerden hayatını kaybeden olmamıştır.Aynı olay Türkiye'de yapılsa en az 2 işçi hayatını kaybederdi sanırım ; bu da işin diğer bir yönü.

1887 yılında yapımına başlanan kule 2 sene içerisinde 1889 yılında bitirilmiştir.Geçmişine baktığımızda o dönemin insanları tarafından beğenilmeye ve yıkılması istenen Eyfel Kulesi günümüzün en önemli turistik yapısı olmuştur.

Görüntüsü nedeniyle bayan vücudunu andırdığından Demir Bayan lakabını almıştır.

Eyfel Kulesi Özellikleri
  • 300 metre yüksekliktedir.
  • 1665 basamak bulunmaktadır
  • 250 bin metre kare alana yayılmıştır
  • 500 kişi intihar etme oranı
  • 8 yılda bir boyanır bu dönem yaklaşık olarak 1 yıl sürer
  • Eyfel kulesi manzaralarını 57 m, 115 m ve 276m yüksekliklerden takip edebilirsiniz.
Eyfel Kulesi hediyelik eşyaları da ülkeye büyük bir gelir getirmektedir.Diğer ülkelerde Eyfel'i baz alarak inşaa edilen yapılar ne yazık ki bu popülerliğe ulaşamamıştır.

Eyfel Kulesi Resimleri 







0 yorum:

Yorum Gönder