14 Şubat 2014 Cuma


Rakı Akdeniz bölgesinde ve çevre ülkelerinde yoğunlukla tüketilen bir içki türü olarak bilinmektedir.

Türkiye,Portekiz,Makedonya,Bulgaristan,Arvavutluk,İtalya,Fransa,İspanya gibi ülkelerde bizim rakı olarak bildiğimiz içki türü farklı isimlerle satılmaktadır.

Bulgar rakısı sert meyve rakıları olarak bilinmektedir.Su ilave edilince beyazlamayan sarımtrak bir renk alır.

Bulgar rakısı Mastika, Targovitsche ve Pechterska isimleriyle bilinmekte ve %37 alkol oranına sahiptir.Bu nedenle de Türk rakısına kıyasla daha tatlı, çabuk sarhoş yapar.

Yunanistan'da ise yaş üzümden üretilen benzer bir içkiye uzo; anasonlu ve kurum üzüm sumasından yapılan sert tadlı bir içkiye ise Tsipouro denir. Sakız aromalı uzo'ya ise "mastik uzo" denir.

Makedonya'da üzümden ve anasonsuz olarak sarı ve beyaz çeşitleriyle üretilir ve mastika denir.

Balkan ülkeleri dışında Fransa, İspanya ve Portekiz'de bu içkinin genel adı anis veya pastis'tir.
İtalya'da sambuca ve Slavcada ise düziko denir

0 yorum:

Yorum Gönder