27 Şubat 2014 Perşembe


ŞEFTALİLİ CRUMBLE MALZEMELER

5 adet şeftali
1 + ¼ su bardağı şeker
1 + ¾ su bardağı un
120 gram tereyağ (eritilmeyecek)

ŞEFTALİLİ CRUMBLE Nasıl Yapılır

Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız şeftalileri toz şekerin yarısı ile birlikte kısık ateşte pişirelim.Hafif yumuşadıklarında ateşten alıp bir fırın kabına boşaltalım.

Tereyağ, geri kalan şeker ve unu elimizle karıştırıp, ekmek ufağı görünümünde bir hamur elde edelim.

Hamuru şeftalilerin üzerine yayıp 180 °C’ye önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Crumble piştikten sonra hafif ılıkken dondurmayla ya da çırpılmış krema ile servis edilebilir.

Bu kolay ve lezzetli tatlı şeftali yerine elma ya da vişne ile de yapılabilir. Elmalı yapmak istediğinizde, elmaları pişirirken tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz.

Ben büyük bir borcam kullandım. Tek kişilik fırın kapları da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder