2 Mart 2014 Pazar


Gazpaço (Gazpacho) İspanyol ve Portekizliler’in çok sevdiği soğuk bir çorba çeşidi olarak bilinmektedir.

Akdeniz mutfağı damak tadına çok uygun bir lezzet olan Gazpaço çorbası için gerekli malzemeler;

  • 2 su bardağı domates suyu 
  • 3 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış olgun domates 
  • 1 adet oldukça küçük doğranmış soğan 
  • 1 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış salatalık 
  • 1 adet çekirdekleri ayıklandıktan sonra doğranmış yeşil biber 
  • 1 adet çekirdekleri ayıklandıktan sonra doğranmış kırmızı biber 3
  • diş sarımsak (ince doğranmış) 
  • ince kıyılmış taze nane ve maydanoz 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz  
  • Acı sos 
Gazpaço çorbası nasıl yapılır?


Malzemelerin hepsini karıştırarak servis edelim. Ben taneli çorbalardan hoşlandığım için malzemeleri mutfak robotu ile doğradım.

Blender kullanarak püre şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Hazırlarken tadına bakarak kullandığınız malzemeleri zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Ben bir daha ki sefere roka ve kereviz sapı da koyacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder