30 Mart 2010 Salı

şampan üretim koşullarıŞampanya Fransa'nın kuzey bölgesinde üretilen bir çeşit şaraptır.

Şampanya adını Fransa'nın Champagne yöresinde üretilen köpüklü şaraplara verilen isimdir.

Şampanya içinde çok fazla sayıda karbondiyoksik barındıran bir içkidir.

Karbondiyoksit mayalanmadan oluşan bir sonuçtur.İçindeki köpüklerde doğal karbondiyoksit oluşumdan kaynaklanır.

Fransa'nın Champagne bölgesinde 3 adet üzümden şampanya üretilir.

Bu üzümlerin üretimi 34bin hektar dönüm arazide yapılmaktadır.Şampanya dünyada fazla üretilebilen bir içki olmadığı için pahalı bir içkidir.

Bu arz talep dengesiyle alakalı bir döngüdür.Şampanya insanların tercih ettiği bir içki olduğu ve az üretilebildiği için pahalı bir içkidir.

0 yorum:

Yorum Gönder