24 Nisan 2010 Cumartesi

bira içkisi içenler derneğiBiranın soğuk içilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruzdur.Ama aslında bu kısmen doğrudur.

Çünkü birayı hangi soğuklukta içtiğimiz hangi birayı içtiğimizle ilgilidir.

İçtiğimiz bira larger tipi bizim bildiğimiz sarışın biralardan bir tanesi ise veya dark bir larger ise o zaman onu soğuk içmek,5-6 derece civarında bir ısıda içmek doğrudur.

Ondan daha fazla soğutmak zaten içindeki her türlü aromanın kaybolmasına neden olur.

Ancak çok hafif bir largeri yazın havuz başında veya deniz kenarında ev amacınız biranın lezzetini almaktan ziyade serinlemekse ozaman dahada fazla soğutulabilinir.

Birayı soğutmak için buzdolabında tuttuğumuz biraları o derecede içmemiz için iyi bir yöntem aslında.Bira bardaklarını buzdolabında bir sürü barın restorantın yaptığı gibi buzdolabında saklamaktır.

Bunun için bira bardağını suyla yıkayıp ondan sonra ıslak vaziyette buzdolabının dondurucu kısmına koymamız yeterlidir.

Ondan sonra çıkardığımız birayı iki parmak köpüğü kalacak şekilde döktüğümüz zaman son derece lezzetli bir larger elde etmiş oluruz.

Ale tipi biralara gelecek olursak özellikle İngilizlerin alelerine gelecek olursak,ozaman özellikle ısı biraz daha yüksek olmalıdır.

Nedeni ise alelerin çok daha aromatik çok daha yoğun lezzetlere çok daha yoğun kokulara sahip biralar olmalarıdır.

Onlar çok fazla soğutulduğu zaman 8-9 derecenin altına indikleri zaman içlerindeki aromalar kaybolur.

Dolayısıyla her nekadar yaz aylarında ülkemizde içtiğimiz zaman İngilizlerden biraz daha soğutuyorsakda,İngilitere'de bir puba gittiğimiz zaman içeceğimiz ale normalde 8-9 dereceninde üstündedir.

O zaman içindeki kokuları daha güzel salgılarlar.Fazla aromatik içkilerde damakta bıraktığı lezzeti kadar kokusuda cazip olan içkilerde aşırı soğutulma bu şeylerin kaybına neden olduğundan fazla önerilmez.

0 yorum:

Yorum Gönder