Adana'dan başlayıp Hakkari'ye olan bölümde incir üretimi yaygındır.İncir fermantasyona en uygun meyvedir.
Bu sebeple incirden ve diğer meyvelerden üretilen kaçak bir rakı çeşididir. Çok tehlikeli bir rakı çeşididir.
Eski zamanlarda rakı üretimi yaygın olmadığı ve çeşidin az olması nedeniyle yaygın olarak kaçak üretilen bir rakı çeşidiydi.
İnsanların boğma rakıyı tercih etmesi ve Boğma rakı yapımına engel olunamadığı için Boğma rakı fabrikası kurulmuştur.
Daha sonra geçen zamanlarda rakı daha kaliteli bir şekilde üretilmeye başlandığından boğma rakıya olan talep azalmıştır.
Bu sebeple boğma "rakı" fabrikası da kapanmıştır. Böylece boğma rakının önüne geçilmiştir.Boğma rakı günümüzde Doğu bölgelerinde hala yapılan bir rakıdır.
Çok tercih etmemenizi tavsiye ediyoruz.Sonuçta rakılarda geçmiş senelerde insanların öldüğünü hepiniz hatırlarsınız.
Home
»
»Unlabelled
» Boğma Rakı
15 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder