Rakının ana maddesi üzümdür.Yaş üzüm şaraptan çekilen sumanın anason ile damıtılması sonucu rakı ortaya çıkmaktadır.
Bu işlemi yaş ve kuru üzümle yapabilirsiniz.
Yaş üzüm şarap yaptığınız zaman şarap 9 dereceye yükseldiği zaman alkolü yani sumayı çekebilirsiniz.
Kuru üzümü sumasını alabilmek için değirmenden geçirip öğütürsünüz.
Kültür bakterileri ve maya eklediğinizde fermantasyon başlar.Kuru üzüm sumasını böylelikle almış olursunuz.
Suma ile rakının damıtılması yani süzülmesiyle gerekli alkol derecesi oluştuğunda rakı meydana gelmektedir.
Home
»
»Unlabelled
» Rakı Nasıl Yapılır
15 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder