27 Nisan 2010 Salı




AKSİYON SAHNELERİNDE MÜZİK NASIL KULLANILIR?

Aksiyon sahnelerinde ağırlıkla bütün dünya ülkelerinde de kullanılan burda da kullanılan ritmik yani ritimleri ağırlıkta olduğu adı üstünde aksiyonlu müzik daha düşmeleri kalkmaları olan.

Adamlar koşuyorsa daha hızlı bir müzik konulmalıdır.Aksi takdirde sahneyi hiç bir şekilde desteklemez.Vurmalı sazların ve daha hareketli daha hacimli ritmil müzikler daha sahneye katkılı oluyor.



ROMANTİK SAHNELERDE MÜZİK NASIL KULLANILIR?

Filmde ağlatan da güldüren de özellikle ağlatan duyguya götüren müziktir.Boş izlediğiniz zaman onu duygusal bir aşk sahnesi diye bakabiliyorsunuz.Buna en büyük katkıyı etkiyi sağlayan müziktir.

Yani altına koyduğunuz çok duygusal bir parça romantik bir parça çok çok başka yerlere götürebilir ve çok enterasandır dünyadaki bütün örneklerinde de parçalar filmlerin önüne geçmiştir.En basit örnek Love Story mesela.Yıllardan beri bilmeyen kuşak yoktur,filmin çok çok önündedir.

Görüntüde ne varsa onu tamamen desteklemek bizim en önemli işimizdir.Kız hasretle bakıyorsa başka bir müzik ağlıyorsa başka bir müzik çocuğun peşinden koşuyorsa başka bir müzik olabilir.Aşkın durumu bile,karşılıksız aşkmı melankolik aşkmı tutkulu aşkmı.Bunlar yapılan parçanın tamamen tarzını melodisini herşeyini değiştiriyor.



GERİLİM SAHNELERİNDE NELERE DİKKAT EDİLEREK MÜZİK YAPILIR?

Çok neşeli bir çocuk şarkısı bile yönetmenin yorumuna göre o sahneye ne yansıttığı çok önemli.Ne yansıtmak istediğiniz,neyin altını çizmek istediğiniz çok çok önemli.Çok neşeli bulduğunuz bir çocuk şarkısı bile o gerilimi 20ye katlayabilir,herşey olabilir.

Herşey kullanılabilir,bir ıslık bile o sahnenin duygusunu,gerilimini.Veya şey vardır sinemada efektte bir müziktir.Efekle müzik içiçe gider.Sadece bir adım sesi ile bile gerilirsiniz.Bunun bir enstrümanı yok,herşeyi kullanabilirsiniz.Önemli olan görüntüdür.

Görüntüyü en iyi şekilde destekleyecek şey ne ise doğrusuda odur.Tamamen bilinçaltını etkileyen şeylerdir.Çünkü gerilim filmi izlediğinizde sinemadan çıkarken,herkes görüntünün değil müziğin efektin verdiği etkiden dolayı tamamen bilinçaltına.

Çok melodik duygusal bir şey kullanamazsınız.Genelde tamamen bilinçaltını etkileyecek yani konulan bir efekti insanlar yerinden zıplıyorlar.Buda tamamen görüntüden değil kullanılan müzikten.Bunuda doğru kullanmak önemli.



EN ETKİLEYİCİ FİLM MÜZİĞİ LOVE STORY 1970


0 yorum:

Yorum Gönder