27 Nisan 2010 Salı

alkolün zararları nelerdirAlkol kullanımı tek başına ciddi bir beslenme bozukluğu ortaya çıkartır.Çünkü 1 gram alkolde 12 gram kalori enerji bulursunuz.

Bu nedenle günde 300cc. civarında bir alkol içen kişi 4000 kalori civarında beslenme gücü kazanır.

Bu yediği başka türlü yemekler hariç.Savaşan bir erin kalori ihtiyacı ise 3500 kaloridir.

Dolayısıyla bir içki kullanan kişinin burdan hesaplanınca ne kadar ciddi bir beslenme bozukluğu gösterdiğini,fazla kalori aldığını ve bunu harcamadığını varsayarsanız ciddi bir biçimde metabolik sorunlara yol açar.

İlk işiniz doğrudan doğruya kanda kolestrol,trigliserit gibi yağ metabolizması ürünlerinin giderek arttığını,bunlarında damar civarında birleşerek damar sertliklerine yol açtığını,ilerleyen yaşlarda bu damar sertliğinin beyinde ya da kalpte tıkanmalara yol açarak hayatı ne kadar kısalttığını da görebilirsiniz.

Başka hiç birşey meydana getirmese bile alkol bu bakımdan önemlidir.İkinci mesele,alkol kullanan kişide tek yönlü beslenme yüzünden ortaya çıkan çok ciddi vitamin eksikliğidir.

Çünkü beslenme,alkol içilirken kullanılan beslenme türü genelde vitamin ihtiyacınızı karşılamadığından dolayı ciddi sorun olur.

İkincisi alkol kullanıyorken daha bağımlılık gelişmeden bile mide bağırsak sistemininde ortaya çıkan iç döşeyici dokunun zarar görmesi yüzünden ciddi biçimde emilim problemleri ortaya çıkıyor.

Bundan dolayı alkolün kendisinin doğrudan zararından bahsetmeden bile verdiği kalori,beslenme tipi,mideye ve bağırsaklara verdiği zararlar yüzünden ortaya çıkan vitamin ve beslenme eksiklikleri alkolün göze batan en önemli belirtileridir ve gözden kaçar aslında.

0 yorum:

Yorum Gönder